Sla jouw MoreApp rapporten automatisch op in OneDrive. Volg deze stappen om de integratie te configureren.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.
Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze Prijzenpagina.

1. Maak jouw Scenario

Ga naar Make en log in met jouw gegevens. Open de Scenarios tab en klik in de rechterbovenhoek op + Create new scenario.

Klik op de knop + om de software te zoeken waarmee je wilt integreren. In dit voorbeeld gebruiken we  MoreApp Forms.

2. Kies een Trigger

Wanneer je de gewenste tool hebt geselecteerd, in dit geval MoreApp Forms, kun je een Trigger kiezen.

In dit voorbeeld gebruiken we Watch Submission Created. De gewenste Action zal worden geactiveerd wanneer er een nieuwe registratie ingediend wordt.

3. Verbind jouw MoreApp account

Controleer of je het juiste MoreApp account selecteert als je Make al eens eerder hebt geïntegreerd met MoreApp.

Om een nieuwe verbinding te maken, klik je op Add. Vul de naam van de Webhook in en klik opnieuw op Add. Omschrijf de Connection name, voeg de API Key toe en klik op Save. De verbinding wordt nu gevalideerd.

4. Test de Trigger

Om de Trigger te testen kun je een registratie indienen via MoreApp. Klik daarna op Run Once.

Wanneer de configuratie succesvol is doorgevoerd, zal het scenario zonder problemen worden doorlopen en de MoreApp module groen kleuren.

Na een succesvolle test van de Trigger, kun je de Action gaan configureren.

5. Configureer de Action

Klik op + naast de MoreApp module. Zoek de software waarmee je wilt integreren, in dit geval MoreApp Forms. Selecteer een Action, in dit voorbeeld gebruiken we Download Report. Hiermee kun je het rapport downloaden om op te slaan in OneDrive.

Nu maak je een Connection met je MoreApp account. Vul bij File name de gewenste tekst in.

Let op: OneDrive kan problemen ondervinden bij het herkennen van bepaalde namen voor PDF-bestanden. Wij raden daarom aan direct een bestandsnaam met de .pdf-extensie in te voeren, zoals in het onderstaande voorbeeld.

Voeg als laatste een placeholder toe aan het veld Submission ID. Deze kun je vinden door het id veld te openen onder meta in de placeholderlijst. Klik op OK.

6. Verbind met Google Drive

Om het scenario af te ronden, voegen we nog één module toe. Selecteer Google Drive met de Action Upload a File.

Kies het juiste Google Drive-Account onder Connection of voeg een nieuw Account toe door op Add te klikken. Selecteer vervolgens een map in Google Drive waarin de rapporten moeten worden opgeslagen.

Zorg ervoor dat je onder File de optie MoreApp Forms - Download Report selecteert. Klik op OK.

7. Filter voor een specifiek formulier (optioneel)

Als je alleen PDF-rapporten voor specifieke formulieren wilt opslaan, kun je een filter toevoegen.

Navigeer naar de punten tussen de modules en klik op Set up a filter. Je kunt hier bijvoorbeeld filteren op een Form ID of formulier naam. Stel dit in onder Condition.

8. Test de integratie

Klik op Run Once om te testen of de integratie werkt. Als de configuratie correct is ingesteld, doorloopt het gehele scenario succesvol en kleuren alle drie de modules groen.

Gefeliciteerd! Je rapporten worden nu automatisch opgeslagen in je OneDrive map.