Deze handleiding beschrijft wat nodig is om een eigen branded app te ontwikkelen.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan

Deze feature is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze Prijzenpagina.

1. Kosten

De Branding module kost 450 EUR per maand of 4.950 EUR per jaar. Kies je voor de jaarlijkse variant? Dan ontvang je één maand korting. De minimale afname is één jaar.

Let op: Heb je een Forest abonnement? Dan zit de branded app er gratis in.

Vraag nu Branding door ons onderstaande documenten toe te sturen via dit formulier

2. Publieke of Interne app

De eerste stap is bepalen of je de app in wil zetten voor voor commerciële of interne doeleinden.

MoreApp biedt twee opties aan:

1. Een publieke app, de app kan download worden uit de stores.

1. We uploaden de app met ons Developer Account in de publieke App Store en Google Play Store
  2. Ga door naar hoofdstuk 3: Teksten en zoekwoorden

2. Een interne app, de app wordt alleen intern gebruikt.

1. We uploaden de app met ons Developer Account als interne app met Apple Business Manager en Google
  2. Volg de onderstaande stappen

Voor iOS (Apple Business Manager)
1. Maak een Apple Business Manager account aan met je eigen Apple ID
2. Geef ons jouw Organization ID door, deze kun je vinden in Apple Business Manager
3. We publiceren de app in ons eigen Developer Account, alleen beschikbaar voor jouw Organization ID

Voor Android (Google)
1. Ga naar de Managed Google Play Store
2. Klik aan de linker kant op Admin Instellingen
3. Kopieer jouw Organization ID uit het veld Organisatie Information en geef deze door aan ons

Hoe wordt jouw app gepresenteerd in de App Store? Hier is het voorbeeld van MoreApp:

3. Teksten en zoekwoorden

• Schrijf een tekst als beschrijving van de app. Voor de beheersbaarheid is het handig om beide teksten voor zowel de App Store als de Google Play Store zo gelijk mogelijk te houden. Let op! In de App Store van Apple mogen geen verwijzingen naar Google of Android staan. Andersom geldt hetzelfde voor de Google Play Store waar geen verwijzingen naar Apple of de App Store genoemd mogen worden.

• In de App Store kunnen we zoekwoorden invoeren. Lever een lijst aan van in totaal maximaal 100 tekens. Spaties en leestekens worden hierin meegeteld. Een lijst met woorden dient als volgt aangeleverd te worden: moreapp,werkbon,inspectie,etc (= 29 tekens) Let op! We kunnen alleen zoekwoorden opgeven in de App Store. In de Google Play Store wordt gezocht op de omschrijving van de app. Als je in de Google Play Store gevonden wil worden op dezelfde woorden als in de App Store zorg dan dat de zoekwoorden allemaal voorkomen in de omschrijving van de app.
  • Voor de App Store kun je optioneel een ondertitel toevoegen (30 tekens).
  • Voor de Google Play Store is aanvullend een verkorte versie (80 tekens) van de tekst nodig.

4. URL's

Stuur ons de naam van het Platform en de Web App, zodat we 2 URL's kunnen maken: <naamplatform>.web.app en <naamwebapp>.web.app.

5. Afbeeldingen

Onze designer zal de afbeeldingen maken.

Wat hebben we nodig:

1. Je logo, logo variatie, en/of icoon in svg. of .ai
  2. 1 HEX kleurcode, bijvoorbeeld #1dc4c2

Deze documenten zullen gebruikt worden voor het app icon, het inlogscherm en de launch image. Zie voorbeelden hieronder.

Mocht je al een idee hebben over hoe het eruit moet zien, laat het ons weten.

3. Favicon

Als je al over een favicon beschikt kun je deze naar ons sturen als favicon.ico bestand. Beachik je nog niet over een favicon, dan maken wij deze voor je!

Nadat de afbeeldingen klaar zijn, is er één check moment. Het is dus van belang dat je goed weet bedenkt wat je graag als eindresultaat site.

6. Branded e-mails

Wil je verdergaan met het branden van de e-mails? Maak dan gebruik van onze feature ‘Gepersonaliseerd e-mail domein’. Hiermee worden al jouw e-mails vanuit jouw eigen domein verzonden. Wil je hier graag meer over weten? Klik dan hier.

7. Belangrijke informatie

Hieronder vind je een overzicht met wat er wel en niet is inbegrepen in onze Branded module.

Feature

Branded

Niet Branded

Gepersonaliseerd Domein

Gepersonaliseerde E-mail sjablonen

SSO*

Gepersonaliseerde juridische documenten

Licentieovereenkomst

*SSO: Je wordt doorverwezen naar de Identity Provider van je bedrijf.

MoreApp kan geen garantie geven dat de bedrijfsnaam niet wordt genoemd. Het kan terugkomen in:

1. De serviceovereenkomst tussen Partner en zijn klant (onderdeel van de Partner Training).

2. Binnen het product kunnen we verwijzen naar o.a Help Center posts en API documenten.

3. Bron: MoreApp is zichtbaar in o.a URLs, API’s, code.

4. MoreApp wordt als ontwikkelaar getoond in de Apple en Play Store.

8. MoreApp is de Ontwikkelaar

Gezien we de branded apps toevoegen aan ons developer account, zul je zien dat MoreApp de ontwikkelaar is.

Appstore:

Google Play Store:

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar YouTube en klik op Abonneren