Integreer MoreApp met andere software via Webhooks. Synchroniseer jouw formulieren met andere apps via Integromat en automatiseer jouw processen. Volg de stappen!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.
Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze Prijzenpagina.

In deze Help Center post leer je hoe je MoreApp kunt integreren met andere apps, dankzij Integromat. Als je gebruik wilt maken van de integratie, moet je minimaal één MoreApp formulier in je account hebben. Om een formulier te maken, ga je naar het MoreApp Platform en klik je op + Nieuw formulier.

1. Maak een Scenario

Open Integromat en klik op het tabblad Scenarios in het zijmenu. Eenmaal daar, klik op + Create a new scenario. Er verschijnt een nieuw scherm met een groot plusteken. Klik op de + knop om de app te selecteren die je wil integreren.

2. Selecteer een Trigger

Nu moet je een Trigger kiezen. Selecteer de app Webhooks en de trigger Custom webhook.

Zodra je deze stap hebt uitgevoerd, wijzigt het scherm en verschijnt het Webhooks pictogram in het midden.

3. Maak een Integromat URL

Selecteer Add en Integromat zal een Custom Webhook URL genereren.

Kopieer nu de URL en klik op OK.

4. Voeg een Webhook toe

Ga naar het MoreApp Platform. Ga naar Instellingen en open de Webhooks tab.

Klik op Voeg toe om een nieuwe Webhook aan te maken. Wijzig de naam en plak de Custom Webhook URL die je in de vorige stap hebt gekopieerd. Kies "submission.created" als Event type. Klik vervolgens op Opslaan.

Tips

5. Verstuur een registratie

Verzend een registratie met een willekeurig formulier wanneer alles is geconfigureerd. Deze stap is nodig om de Webhook te laten werken.

6. Test de Trigger

Ga naar Integromat en test de Trigger door op Run once te klikken. Als de configuratie met succes is uitgevoerd, wordt de scenario run voltooid. De Webhooks app wordt groen weergegeven.

7. Kies een Action

Voeg een Action toe om de configuratie af te ronden. Klik op de naast het Webhooks icoon en klik op + Add another module

Kies een app die je wilt integreren met MoreApp. Selecteer bijvoorbeeld de app Google Sheets en de action Add a row. Er zal bij elke nieuwe registratie een nieuwe rij komen in jouw sheet.

Klik op het Google Sheets pictogram en configureer de verbinding door op Add te klikken. Er verschijnt een nieuw scherm zodat je verbinding kunt maken met jouw Google-account.

Selecteer de Spreadsheet waarnaar de gegevens worden geëxporteerd. Kies de waarden door de velden van de registratie in te vullen die je naar de sheet wilt exporteren.

Let op: Voeg op de Google Spreadsheet alle kopteksten toe die je nodig hebt om gegevens te exporteren.

8. Activeer de Integratie

Voltooi de configuratie door de integratie te activeren. Klik op de OFF knop in de linkerbenedenhoek en zet deze op ON.

Start met het maken van registraties! Elke keer dat een formulier wordt verzonden, wordt er een nieuwe rij aan het blad toegevoegd.