Creëer een workflow voor het goedkeuren van een factuur, aanvraag of declaratie. Met de Taak-integratie wordt automatisch een taak verstuurd naar de persoon die het formulier moet ondertekenen.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.
Deze feature is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze Prijzenpagina.

1. Maak een formulier

Ga naar het MoreApp Platform en maak een formulier. Als  je een workflow wilt creëren, maak je eerst het formulier aan. Als het formulier af is, kopieer je deze. Kopieer het formulier door op Kopieer te klikken in het Overzicht

Nu heeft het tweede formulier precies dezelfde velden en data namen als het origineel, MoreApp kan nu de velden vullen met dezelfde antwoorden. Voeg een extra widget toe in het gekopieerde formulier zodat de tweede gebruiker dit in kan vullen. Je kunt bijvoorbeeld een extra Signature-widget toevoegen.

Tip: Wil je liever niet dat de tweede gebruiker informatie aan kan passen in formulier? Maak dan gebruik van de Read-only-text-widget. Zorg er, in het gekopieerde formulier, voor dat de data namen van de Read-only-Text-widget  hetzelfde zijn als de Text- or Number-widget in het eerste formulier.

Let op

• De Read-only Text-widget ondersteunt geen Subform-, Catalogue-, Search-, Drawing-, Photo-, Signature- en File-widgets.
  • Als het tweede formulier alleen wordt gebruikt voor taken, en je wilt niet dat de gebruiker dit invult zonder taak, kan je deze map verbergen in de App. Deze instelling kan worden geconfigureerd in het Platform.

2. Voeg de Taak-Integratie toe

Ga naar het MoreApp Platform en selecteer een formulier. Klik op Bewerk en ga naar de Integraties tab.

Klik daarna op Voeg Integratie toe. Selecteer vervolgens de Taak-integratie en klik op Voeg toe.

3. Configureer de integratie

De volgende stap is het configureren van de Taak-integratie. Open het eerste formulier in de Form Builder en ga naar de Integraties tab

Kies de Map waar het tweede formulier in staat. Bij Formulier selecteer je het tweede formulier. Voeg bij Ontvangers de ontvanger van de taak toe en als het nodig is een bericht voor de ontvanger.

Maak je gebruik van dynamische ontvanger? Zorg ervoor dat je een e-mailadres kiest met behulp van bijvoorbeeld de Email- of Search-widget.

Als laatste klik op Valideren en Opslaan & Publiceren

Let op: De ontvangers (ook Dynamische ontvangers) moeten als gebruiker van het formulier worden toegevoegd om de taak te kunnen openen.

4. Test je nieuwe workflow

We zijn klaar met het configureren van de integratie en het is tijd om te testen! Open je eerste formulier in de app en vul hem in.

Als je het eerste formulier verstuurd heb zie je dat de ontvanger een push notificatie ontvangt met de taak. Open de taak en controleer of alle ingevulde data er in staat.

Let op: Met deze integratie kun je ook een melding per e-mail krijgen door het tabblad E-mail van het eerste formulier te configureren.

5. Gefeliciteerd!

Je hebt zojuist een workflow gemaakt met mobiele formulieren! Nu kun je op dezelfde manier de workflow uitbreiden met meer dan twee formulieren.